Antrenați-vă în discuții!

Cât de importantă este o discuție! Și nu mă refer aici doar la natura subiectului, ci la acțiunea propriu-zisă. O discuție este, defapt, felul în care vin și curg ideile tale. Este felul în care tu gândești pus în cuvinte și vociferat. Ce se întâmplă atunci când vorbești?

  1. În primul rând, înveți să te auzi, iar asta îți dă frumoasa șansă să-ți dai seama dacă ceea ce spui e sau nu pe placul tău:  să auzi cum ai formulat, cum ai pus intonația, accentele, etc;
  2. să-ți dai seama dacă ceea ce spui este corect, este relevant pentru contextul în care se desfășoară discuția;
  3.  le oferi și celorlalți șansa să afle punctul tău de vedere. Uneori, asta este  categoric necesar și tu poți ajuta la luarea unei decizii într-o anumită direcție, or, altfel spus, poți influența lucrurile;
  4. în discuție poți ușor să-ți îmbogățești vocabularul, ascultându-i pe ceilalți cum vorbesc și poți vedea și tu, la rândul tău, alte puncte de vedere.

Mai mult, am observat adesea cât de atenți sunt copiii atunci când sunt implicați într-o discuție și cât de mult influențează această conexiune dintre creierele umane asupra dezvoltării atenției și concentrării.

Un alt aspect important este faptul că, uneori, vociferarea ideilor tale îți poate schimba părerea despre un anumit fapt. Ascultându-te pe tine și pe ceilalți, creierul analizează și sintetizează informația, procesând-o și ajutându-te să-ți dai seama dacă îți păstrezi sau nu poziția.

Tu doar ai încredere în tine și exploarează-ți potențialul la maximum de turații! J Fii curajos și exprimă-ți punctul de vedere, ascuțindu-ți vocea și abilitatea de a vorbi!