• office@learning-ecosystem.org
  • (0723) 692 950

Cât de mult îți ia să dobândești un obicei

  • -

Cât de mult îți ia să dobândești un obicei

Cu toții ne dorim “obiceiuri bune”, dezirabile, care să ne fie de folos în activitatea noastră, fie că e la locul de muncă sau în viața privată. Și desigur, să putem renunta la toate “obiceiurile rele”. Poate părea destul de simplu, dar în realitate știm pe propria noastră piele că atunci când chiar vrem să facem asta cu obiceiuri care chiar contează și ar putea face diferența lucrurile nu stau chiar așa de simplu.

Studii precum How are habits formed: Modelling habit formation in the real world publicat în European Jurnal of Social Psihology arată că durata instalării unui obicei, ca rutină, automatism nu este mai scurtă de 66 de zile. Deși acest termen este destul de aproximativ, având în vedere că el depinde foarte mult de natura obiceiului (complexitatea lui), de mediul în care se încearcă obiceiul a fi instalat (eliminat), precum și alți factori. Cu toate acestea, studiul documentează două concluzii importante în ceea ce privește instaurarea unui obicei:

  1. este nevoie de efort zilnic, minim 20 de minute
  2. este nevoie de mai bine de două luni.

Vestea bună în ceea ce privește instaurarea obiceiurilor este că antrenamentul nu este unul de tipul totul sau nimic. Respectiv dacă după săptămâni de efort, o zi nu este urmată, ceea ce a fost câștigat nu este pierdut și poți continua efortul.


About Author

Cristian Negut

Am terminat Facultatea de Stiintele Naturii si Ecologie, am urmat un master in Austria in management si leadership. Am condus organizatii (de stat, private si neguvernamentale) incepnad din 1993, cu angajati de la 1 la 4000. Din 2000 conduc si propria firma de training si consultanta, iar din 2012 sunt asociat in Learning Ecosystem, unde creem mdeiul care te invata. Sunt pasionat de training, consultanta, leadership, invatarea la adulti si modul in care plastia neuronala poate ajuta acest lucru. Sunt crestin ortodox si imi place sa descopar oamenii si relatiile dintre ei din perspectiva patristica.

Cautare

Calendar poster

March 2018
M T W T F S S
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva blog

Noi cream mediul care te formeaza !