• office@learning-ecosystem.org
  • (0723) 692 950

Ciocolata calda Mexicana

  • -

Ciocolata calda Mexicana

reteta recomandata de BrainHQ
traducere Monica Costea

Ingrediente benefice creierului:

Sortisoara, ciocolata neagra

Aztecii antici obisnuiau sa bea ca desert ciocolata amaruie cu scortisoara si vanilie. Acest elixir iti va satisface pofta de ciocolata, imbunatatind, in acelasi timp, sanatatea creierului tau!

Pentru o aroma mai puternica, poti folosi zahar de cocos sau brun, in locul celui alb, rafinat.

Ingrediente:

  • 3 cesti de lapte degresat
  • 3 bete de scortisoara
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un varf de cutit de sare
  • 120 g de ciocolata dulce-amaruie, tocata

Preparare:

Pune laptele si betele de scortisoara intr-o cratita si da-le in clocot. Inchide apoi focul si lasa-le sa se odihneasca intre  30 de minute si 2 ore, pentru ca scortisoara sa se poate infuza in lapte.

Indeparteaza betele de scortisoara. Adauga zahar, vanilie si sare si apoi incalzeste din nou laptele pana la fierbere.

Cand laptele fierbe, da focul la mic si presara ciocolata toccata.

O data ce ciocolata este complet topita si incorporate, toarna lichidul in 4 cani si serveste-l caldut.


About Author

Cristian Negut

Am terminat Facultatea de Stiintele Naturii si Ecologie, am urmat un master in Austria in management si leadership. Am condus organizatii (de stat, private si neguvernamentale) incepnad din 1993, cu angajati de la 1 la 4000. Din 2000 conduc si propria firma de training si consultanta, iar din 2012 sunt asociat in Learning Ecosystem, unde creem mdeiul care te invata. Sunt pasionat de training, consultanta, leadership, invatarea la adulti si modul in care plastia neuronala poate ajuta acest lucru. Sunt crestin ortodox si imi place sa descopar oamenii si relatiile dintre ei din perspectiva patristica.

Cautare

Calendar poster

September 2017
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhiva blog

Noi cream mediul care te formeaza !