Preferințe și tendințe

Revista americană Training Industry a publicat un studiu relevant privind așteptările participanților la formări on-line. Printre cele mai reprezentative cifre sunt cele din graficul de mai jos (în original).

În coloana albastră sunt preferințele participanților atunci când vine vorba despre ce apreciază ei ca fiind cel mai eficient element de feedback din partea formatorilor. În coloana verde sunt trecute cele mai frecvente forme de feedback oferite de formatori.

În mod normal, ar trebui ca cele două coloane să fie identice.

Și totuși nu sunt.

Ceea ce arată că încă există suficient spațiu pentru îmbunătățirea feedback-ului din partea formatorilor.

Din acest motiv, Learning Ecosystem urmărește cercetările de ultimă oră din domeniu și vine cu soluții aplicate în formările sale pentru cele mai noi tendințe și preferințe ale participanților la formare.

Suntem bucuroși să putem observa că ecosistemele de învățare dezvoltate de noi răspund deja așteptărilor clienților noștri. Azi toate ecosistemele noastre de învățare conțin sugestii de îmbunătățire pentru participanți, pentru fiecare temă în parte. Pentru noi, ca formatori Learning Ecosystem, feedback-ul este elementul vital de îmbogățire a învățării și acompaniere a participanților la formări. De aceea, am investit și continuăm să investim consistent în creșterea calității feedbackului, atât la nivel de conținut, cât și de abordare.

Aceasta înseamnă că, la nivel de conținut, Learning Ecosystem are criterii proprii de dezvoltare a feedback-ului, astfel încât să ne asigurăm că este consistent, neevaluativ, ci descriptiv, precum și specific, nu general.

Majoritatea ecosistemelor de învățare pe care le dezvoltăm oferă minim 2 și de multe ori chiar 3 formatori cu feedback, ceea ce înseamnă pentru participanți nu numai un suport de calitate, ci și un ajutor oferit din puncte de vedere diferite și din experiențe și stiluri diferite, ceea ce conferă participantului posibilitatea unei cunoașteri exhaustive.

În fine, rapiditatea cu care feedback-ul vine este una vitală pentru performanța participantului. Dacă pentru orice formare oferită de noi avem un feedback imediat, care vine la mai puțin de un minut de la efectuarea temei, feedback-ul calitativ și personalizat este garantat la 5 zile (dar în realitate vine la 2-3 zile). În soluțiile de tip gamification oferite de noi ajungem să oferim garanția feedback-ului calitativ și personalizat la 24 de ore.

De asemenea, folosim criterii clare de evaluare a temelor și rubrici clare de dezvoltarea a temelor astfel încât, participanții să își poată administra singuri performanța în sistemul de mastering integrat în ecosistemele noastre de învățare. În plus, participanții au acces permanent și în timp real, atât la performanța lor, la criteriile de performanță dezirabilă, cât și posibilitatea de a lucra la temele lor ori de câte ori este nevoie pentru a-și îmbunătăți performanța, primind feedback-ul formatorilor de fiecare dată.

De asemenea, exemplele și modelele de teme sunt deja prezente pe platforma noastră, iar în acest moment căutăm să generalizăm această practică la nivelul tuturor temelor de tip eseu. Astfel participantul nostru nu mai pleacă de la o simplă coală albă în procesul său de creație și are posibilitatea de a se autoghida în realizarea temelor.

Mereu în căutarea celor mai bune soluții de a pune tehnica în ajutorul proceselor de formare ale participanților, echipa Learning Ecosystem nu se oprește aici și cercetează în continuare noi căi de a oferi clienților săi performanța dorită. Suntem pasionați și vrem să stimulăm aceeași pasiune pentru învățare tuturor celor cu care pornim în această aventură a dezvoltării prin training.