o reteta de la Dine and Dish
traducere Monica Costea
Ingrediente benefice creierului:
Peste de apa dulce, legume din categoria cruciferelor si frunze verde inchis, usturoi
Somonul este plin ochi de DHA, acidul gras plin de omega-3 cu cele mai mari beneficii pentru creier. Aproape orice tip de somon este o alegere buna pentru sanatatea creierului, nu doar pentru nivelul optim de nivele de DHA dar si pentru nivelul scazut de mercur care nu iti face bine. Somonul salbatic este probabil o alegere mai buna decat somonul de crescatorie, datorita nivelurilor scazute de PCB. Spanacul si usturoiul adauga si ele beneficii in plus pentru creier, in aceasta reteta.
Resturile de somon nu e musai sa fie aruncate. Incearca sa le adaugi pentru ouale din care vrei sa faci omleta, alaturi de ceapa sotata, ardei gras si branza elvetiala rasa pentru a pregati din toate acestea un mic dejun al campionilor in dimineata urmatoare!
Ingrediente:
- 4 bucati de fileuri de somon de 120 g
- 2 lingurite de unt
- 6 catei de usturoi, tocati
- 2 lingurite de mix de condimente din piper si coaja de lamaie
- 170 g de spanac proaspat
Preparare:
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare.
Amesteca 4 catei de urturoi tocati.
Tavaleste fileurile de somon pe ambele parti prin amestecul de condiment din piper si coaja de lamaie.
Pune somonul in tigaie si gateste-l pe ambele parti aproximativ 3 minute pe fiecare parte, pana cand pestele devine crocant atunci cand il incercu cu furculita.
Intre timp, da spanacul la abur pentru aproximativ 4 minute sau pana cand devine moale
Caleste spanacul cu cei 2 catei de usturoi zdrobiti.
Aseaza somonul pe spanac si serveste-l! Pofta buna!!!