Acadele inghetate, bune pentru creier

O reteta de la Bittersweet
traducere Monica Costea

Ingrediente benefice creierului:

Ciocolata neagra

Cacaoa este bogata in flavonoide, un element care imbunatateste performanta cognitiva a adultilor mai in varsta. Cercetarile au demonstrate ca flavonoidele provenite din cacao imbunatatesc performanta creierului in cazul adultilor sanatosi “in timpul efortului mental sustinut” si este posibil sa ajute si in prevenirea atacurilor de cord. Cu cat este mai neagra ciocolata, cu atat este mai benefica pentru creier!

Daca ai probleme in a scoate acadelele din forme o data ce au inghetat complet, scufunda formele in apa calduta pentru cateva secunde pentru a putea indeparta carcasa cu usurinta si pentru a elibera delicatesele preparate.

Ingrediente:

  • ½ ceasca de lapte de cocos
  • 100 g ciocolata neagra, tocata marunt
  • 320 ml suc de açaí
  • 1/3 ceasca nectar de agave
  • Un varf de cutit de sare

Preparare:

Pune ciocolata neagra intr-un bol si lasa-l deoparte.

Pe aragaz, incalzeste laptele de cocos intr-o cratita de dimensiuni mici pentru 1-2 minute, pana este pe punctual de fierbere. Varsa laptele de cocos fierbinte pentru ciocolata. Lasa-le pentru cateva minute pentru a se topi, apoi amesteca bine, pana se omogenizeaza complet.

Adauga sucui de açaí, nectarul de agave sis area, si amesteca-le energic pentru a se omogeniza

Lasa compozitia sa se raceasca la temperature camerei, apoi toarn-o in forme de inghetata. Pune totul la congelator si asteapta minim 4 ore inainte sa le servesti, sau pana ce acadelele sunt complet inghetate.