Ciocolata calda Mexicana

reteta recomandata de BrainHQ
traducere Monica Costea

Ingrediente benefice creierului:

Sortisoara, ciocolata neagra

Aztecii antici obisnuiau sa bea ca desert ciocolata amaruie cu scortisoara si vanilie. Acest elixir iti va satisface pofta de ciocolata, imbunatatind, in acelasi timp, sanatatea creierului tau!

Pentru o aroma mai puternica, poti folosi zahar de cocos sau brun, in locul celui alb, rafinat.

Ingrediente:

  • 3 cesti de lapte degresat
  • 3 bete de scortisoara
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un varf de cutit de sare
  • 120 g de ciocolata dulce-amaruie, tocata

Preparare:

Pune laptele si betele de scortisoara intr-o cratita si da-le in clocot. Inchide apoi focul si lasa-le sa se odihneasca intre  30 de minute si 2 ore, pentru ca scortisoara sa se poate infuza in lapte.

Indeparteaza betele de scortisoara. Adauga zahar, vanilie si sare si apoi incalzeste din nou laptele pana la fierbere.

Cand laptele fierbe, da focul la mic si presara ciocolata toccata.

O data ce ciocolata este complet topita si incorporate, toarna lichidul in 4 cani si serveste-l caldut.