De unde vin ideile bune?

Steven Johnson cauta raspunsul in cartea sa cu acelasi titlu. Autorul incepe prin a urmari care este spatiul, mediul care favorizeaza ideile bune. Ceea ce observa este ca acest mediu generator de idei bune, este pe cat de complex pe atat de neprevazut si prin urmare dificil de creat ca atare. La Learning Ecosystem – fara sa ne fie usor – reproducem din ce in ce mai bine acest mediu generator de idei bune, imbogatindu-l cu noi si noi elemente, structuri, instumente si mijloace, tocmai pentru a creste creativitatea din interiorul mediilor de invatare pe care le folosim.

O alta observatie a lui Steven este ca procesul creativ necesita adesea cantitati mari de timp. Intocmai ca in ecosistemele noastre de invatare, in care – folosindu-ne  de cele mai noi cercetari in neuroplastie – am setat procese de invatare pe termen mediu si lung, folosind suportul platformei OpenClass.

In fine coliziunea de idei este al treilea factor generator de idei documentat de Steven. Il regasim noi si in ecosistemele de invatare pe care le creem? Da sub forma componentei de social media, grupurilor de lucru si programului de suporteri.

Urmareste prezentarea lui Stiven Johnson si cauta mediul generator de idei gune care ti se potriveste aici!