o reteta de Michelle Norris
traducere Cristian Negut
Fulgii bogati in fibre de ovaz asigura o aprovizionare constanta de enegrie la nivelul creierului, ceea ce imbunatateste invatarea. Ele sunt bogate in seleniu, antioxidant care s-a dovedit a avea efecte protectorare intr-o varietate de tulburari cerebrale si problemen congnitive legate de inaintarea in varsta.
Intrediente
5 ½ cani faina de ovăz (nu instant)
1 lingurita scortisoara
1 lingurita de ghimbir măcinat
¾ lingurita de sare
¾ cana de zahar brun deschis
¾ ceasca sos de mere
¼ cana de miere
1 ½ cani migdale, tocate
¾ cana de afine uscate
¾ caise uscate, tocate.
Preparare
Se incalzeste cuptorul la 160 de grade C.
Intinde o foaie de copt mare de hartie pergament.
Intr-un castron mare, se amesteca impreuna ovazul, scortisoara, ghimbirul si sarea.
Intr-un bol mediu, amesteca impreuna zahar brun, sosul de mere si mierea pana se combina bine.
Adauga ingredientele umede la ingredientele uscate, impreuna cu migdalele tocate. Amesteca bine, pana cand toti fulgii de ovaz sunt umezi. Intinde pe tava pregatita intr-un strat uniform.
Coace timp de 30 de minute, apoi scoate tava din cuptor si introarce fulgii foarte atent cu o spatula larga. Pune tava la cuptor din nou si las-o la copot timp de inca 10-15 minute, sau pana se rumenesc si devin aurii.
Se raceste complet pe foaia de copt. Apoi rupe fulgii in bucati si amesteca cu fructe uscate. Se depoziteaza intr-un container etans.