Milkshake de banane si ciocolata

o reteta de Laurel Moll
traducere Monica Costea

Ingrediente benefice creierului:

Banane, ciocolata neagra, nuci

Bananele poate nu se incradreaza in topul alimentelor benefice creierului, insa ofera o doza semnificativa de vitamina B6 si C – ambele imbunatatesc activitatea si sanatatea generala a creierului. Atat ciocolata neagra cat si migdalele ofera beneficii semnificativ mai  mari pentru creier. Migdalele au un continut ridicat in vitamina E, esentiala in lupta cu Alzheimer si dementa. Doar o jumatate de ceasca de migdale iti ofera aproape cantitatea intreaga de vitamina E. Ciocolata este plina de flavonoizi, care intra in compozitia antioxidantilor si care au fost asociati cu o buna sanatae mentala.

Pentru un plus de aroma, incearca sa adaugi in milkshake, inainte sa pornesti blenderul, o jumatate de lingurita de piure de vanilie. Vanilia va pune cu adevarat in valoare aroma ciocolatei si a bananei.

Ingrediente:

  • 1/3 ceasca de migdale crude
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita de pudra de cacao
  • 1 banana bine coapta
  • 10 cuburi de gheata

Preparare:

Inmoaie migdalele intr-un borcan cu apa pentru minim 6 ore sau peste noapte.

Scurge migdalele si pune-le in blender.

Adauga 1 ceasca de apa. Porneste blenderul la cea mai mare viteza timp de 1 minute sau doua, pana cand migdalele sunt tocate marunt.

Adauga miere, banana, pudra de cacao si cuburile de gheata. Porneste blenderul pentru inca 1 minute pana cand se omogenizeaza.

Consuma milkshake-ul de indata ce este gata!