Primul learning experiences din Romania

Learning Ecosystem, inovatorul ecosistemelor de învățare, transformă LMS (Learning Management Systems) în LXP, adică Learning Experience. Astfel în ultimii 8 ani Learning Ecosystem aduce a treia innvoație importantă în domeniul formării adulților:

  1. dezvoltarea primelor ecosisteme de învățare – medii de învățare complete care asigură atât conținutul învățării, cât și suporterii, alimentația și stilul de viață necesar unei învățări eficiente
  2. dezvoltarea celui mai complet sistem de management al formărilor cu peste 74 de ecosisteme de învățare diferite
  3. migrarea spre trăirea unei experiențe de învățare unice, complete, formatoare, primul LXP din Romania.

Ce înseamnă concret learning experience (LXP)? Trecerea controlului formării din mâna formatorului, așa cum era în sistemele de management ale învățării (LMS) în mâna participantului. Acesta poate seta parametrii formării, îi poate ajusta având acces la instrumente și analize care să îi arate parcursul și evoluția de-a lungul competențelor dezirabile.

Surse proprii

Participanții pot să-și introducă în propriul cont materiale resursă sau intrumente de formare proprii, din surse externe și să le partajeze sau nu cu colegii. De asemenea, toate materialele, fie documente, filme, site-uri sau articole pot fi salvate în portofoliul personal și gestionate per formări și per participant, inclusiv după încheierea programului. Ele rămân la dispoziție permanent.

Măiestrie

Acum participanții nu mai sunt ghidați doar de curriculă, în procesul lor de învățare și formare. Curricula îți poate spune ce ai nevoie să înveți ca să știi ceva despre domeniul tău, dar această abordare corespunde unei nevoi de învățare academice. Adulții au nevoie să învețe pentru a rezolva probleme și de aceea, Learning Ecosystem oferă posibilitatea parcurgerii ecosistemelor sale de învățare pe bază de competențe și nu de curriculă.

Astfel, participanții pot parcurge învățarea pe direcția pe care ei o aleg (cu sau fără ajutorul formatorilor) și în ritmul pe care îl pot susține, indiferent de viteza cu care avansează sau regresează colegii săi.

Fiecare participant își poate alege obiective de învățare, obiective care sunt legate de diferite competențe pe care vrea să le dobândească sau întărească.

Învățare socială

Participanții pot intra în grupuri de lucru, grupuri de învățare, folosi instrumente colaborative de învățare cum ar fi platforma noastră integrată de chat, e-mail, workspace, wiki și forum. Toate acestea sunt integrate cu lecțiile și temele de învățare, competențele și obiectivele alese și primesc feedback proactiv, atât de la formatori, cât și de la colegii de formare.

Dacă vrei să afli mai mult, dar mai ales să trăiești personal experiența unei formări întră în primul LXP din Romania:

Catalog LXP