Somon cu usturoi pe pat de spanac

o reteta de la Dine and Dish
traducere Monica Costea

Ingrediente benefice creierului:

Peste de apa dulce, legume din categoria cruciferelor si frunze verde inchis, usturoi

Somonul este plin ochi de DHA, acidul gras plin de omega-3 cu cele mai  mari beneficii pentru creier. Aproape orice tip de somon este o alegere buna pentru sanatatea creierului, nu doar pentru nivelul optim de nivele de DHA dar si pentru nivelul scazut de mercur care nu iti face bine. Somonul salbatic este probabil o alegere mai buna decat somonul de crescatorie, datorita nivelurilor scazute de PCB. Spanacul si usturoiul adauga si ele beneficii in plus pentru creier, in aceasta reteta.

Resturile de somon nu e musai sa fie aruncate. Incearca sa le adaugi pentru ouale din care vrei sa faci omleta, alaturi de ceapa sotata, ardei gras si branza elvetiala rasa pentru a pregati din toate acestea un mic dejun al campionilor in dimineata urmatoare!

Ingrediente:

  • 4 bucati de fileuri de somon de 120 g
  • 2 lingurite de unt
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 2 lingurite de mix de condimente din piper si coaja de lamaie
  • 170 g de spanac proaspat

Preparare:

Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare.

Amesteca 4 catei de urturoi tocati.

Tavaleste fileurile de somon pe ambele parti prin amestecul de condiment din piper si coaja de lamaie.

Pune somonul in tigaie si gateste-l pe ambele parti aproximativ 3 minute pe fiecare parte, pana cand pestele devine crocant atunci cand il incercu cu furculita.

Intre timp, da spanacul la abur pentru aproximativ 4 minute sau pana cand devine moale

Caleste spanacul cu cei 2 catei de usturoi zdrobiti.

Aseaza somonul pe spanac si serveste-l! Pofta buna!!!