Supa de brocoli cu kale

reteta recomandata de BrainHQ
traducere Monica Costea

Ingrediente benefice creierului:

Legume din familia crucifere si frunze verde inchis, ulei de masline, ceapa.

Adauga acestei supe o cantitate dubla de frunze verzi pentru o extra doza de antioxidanti binefacatori pentru creier.

Nu uita sa adaugi morov pentru un pic de dulceata adaugata supei.

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • ½ cana de ceapa tocata
  • 1 morcov ras
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 5 cesti de zeama de la supa de pui sau de legume
  • 2 cesti de buchetele de brocoli
  • 1  manunchi mic de kale, fara tulpina
  • 1 ceasca de lapte de degresat partial sau total sau iaurt simplu

Preparare:

Incalzeste uleiul de masline intr-o oala, la temperature medie. Adauga ceapa si morcovii si gateste pentru 4-5 minute, pana ce amestecul incepe sa degaje un miros placut si se rumeneste.

Adauga usturoiul si lasa-l pe foc pentru 30 de secunde.

Adauga brocoli si tulpinile si lasa-le pe foc 7 minute. Adauga si kale-le si gateste inca 3 minute.

Inlatura amestecul de pe foc si fa-l piure, cu ajutorul unui blender normal sau de mana.

Toarna lapte in compozitie si pune din nou amestecul pe foc pana se intalzeste (nu fierbe). Supa ta e gata de servit, cu crutoane.