reteta recomandata de BrainHQ
traducere Monica Costea
Ingrediente benefice creierului:
Legume din familia crucifere si frunze verde inchis, ulei de masline, ceapa.
Adauga acestei supe o cantitate dubla de frunze verzi pentru o extra doza de antioxidanti binefacatori pentru creier.
Nu uita sa adaugi morov pentru un pic de dulceata adaugata supei.
Ingrediente:
- 1 lingura de ulei de masline
- ½ cana de ceapa tocata
- 1 morcov ras
- 2 catei de usturoi, tocati
- 5 cesti de zeama de la supa de pui sau de legume
- 2 cesti de buchetele de brocoli
- 1 manunchi mic de kale, fara tulpina
- 1 ceasca de lapte de degresat partial sau total sau iaurt simplu
Preparare:
Incalzeste uleiul de masline intr-o oala, la temperature medie. Adauga ceapa si morcovii si gateste pentru 4-5 minute, pana ce amestecul incepe sa degaje un miros placut si se rumeneste.
Adauga usturoiul si lasa-l pe foc pentru 30 de secunde.
Adauga brocoli si tulpinile si lasa-le pe foc 7 minute. Adauga si kale-le si gateste inca 3 minute.
Inlatura amestecul de pe foc si fa-l piure, cu ajutorul unui blender normal sau de mana.
Toarna lapte in compozitie si pune din nou amestecul pe foc pana se intalzeste (nu fierbe). Supa ta e gata de servit, cu crutoane.